Egy oldal, ahol szavakká válnak a hullámok, melyek bennem összecsapnak,
mélybe húznak, égbe emelnek. Szabad írások, szabad embereknek.

2015. április 14., kedd

Számvetés



Mérlegre állok, tudnom kell, hogy mennyit nyomok. Azt mondják sokan, csupán szellem és anyag vagyok. Pedig aki mondja, annak is van lelke, csak ő sosem tette még mérlegre. Hát én most ráállok, s teljes súlyommal a világba kiáltok!
Emberek! Nézzetek az égre! Szent Mihály kérte, hogy szóljak... ma még én mondom, de Ő jön el holnap, s mondja mindőtök szemébe, tegyetek rendet végre! Nem élhettek így, nem hihettek tovább a gonosznak, nem, így nem lesz holnap! Megkaptunk mindent, szánkba adták a nyelvet, mellyel az ember új világot teremthet! Dédapáinkat golyó járta, nem maradt utánuk csak özvegy és árva... de a mesék bennük mindent túléltek, ezt adták tovább, ha nem volt más étek, s ebből ettünk mindannyian, mit tudnunk kell, már rég bennünk van! Vérrel kaptuk az örökséget, földre nem született hiába lélek! Hát csakugyan nincs bennetek? Akkor használjátok azt a fene nagy szellemet, mely ott lebeg színes fotókon felettetek, és mozduljatok meg már, mert csakugyan itt jön Mihály, s ha ti nem, hát ő majd rendet tesz! Leveszi a mérlegről a mázsás terhet, mit tudatlanságból az emberek rossz oldalra tettek. Igen, levesz onnan mindenkit, s felteszi lovára... de elég lesz már mára.
Nincs már idő begyógyítani a sebeket, nem, az ember már túl beteg. Már nem javítom a hibát, s nem akarok meggyőzni senkit, így nem lesz jobb a világ, úgysem hisztek nekem semmit. Már csak egyet tehetek, a jó oldalra állok, hitem itt hajtson virágot. Talán lesznek majd, kik ide átállnak, ha megérzik illatát e világnak. A szirmokból majd galamb nyílik, s fölmegy, föl az égig, s megmutatja Mihálynak, jár még egy esély a világnak!


2014. szeptember 25.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése